A februári BibliaCafe előadója: Dr. Csókay András, Semmelweis díjjal kitüntetett idegsebész, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának idegsebészeti osztályvezető főorvosa

Téma: Ötletgazdag gyógyítás, agyunk titkai a hétköznapi misztika tükrében

Kapunyitás: 15:30
Kezdés: 16:00

Az előadás regisztrációhoz kötött!

“Látni, amit mindenki lát, gondolni, amit senki sem gondolt” – Szent-Györgyi Albert.

Előadásában beszámol arról, hogy hogyan születtek az ’éralagút technika’ vagy a missziós orvoslás ötletei. Ezen túl beavat minket, abba hogy, hogyan képes megbirkózni azzal a kihívással, hogy munkája során sokszor egy tizedmillimétert sem tévedhet – hiszen az idegsebész is ember.

„Mi, orvosok akkor tudjuk megfogni a betegséget, ha ismerjük a bajok mély gyökerét. A ma egyik nagy problémája, hogy az életet nem becsüljük eléggé. A materialista orvos ugyanolyan jó gyógyító lehet, mint a keresztény. A terhelés elviselésében van szerepe. Akkor tud valaki jó orvos lenni, ha fel tudja venni a betegek szenvedését.”

Az előadás regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken tehet meg:
https://docs.google.com/forms/d/1k98oSwGIdOPUQKQ0j4dYtikmDSi1Be6iETYRY8Kw0lU/edit?fbclid=IwAR1zWeHBUZGG-GCTojQrQwez6ric9LVT73Z0KKnQXUpYbvJ8FXOIynQrjeY

Regisztrációját visszajelző e-mailünk teszi érvényessé!

A BibliaCafé januári rendezvényén “A hit szerepe a gyógyulásban” címmel tart előadást Professzor Dr. Papp Lajos, szívsebész

Széchenyi-díjas szívsebész, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi tanára, valamint PTE ÁOK Szívgyógyászati Klinika korábbi igazgatója. A Kaposvári Egyetem emeritus professzora.a világ számos pontján tanított és tartott előadást.1976-ban vett részt először szívműtéten, azóta sok ezer beteg szívét tartotta a kezében, sok ezer szívet operált, de egyetlen egy embert nem gyógyított meg, vallja munkásságáról. Nem az orvos gyógyítja meg a beteget, hanem az emberek saját magukat gyógyítják meg, a Teremtő által beléjük kódolt öngyógyító programjukkal.

Évtizedes tévhiteket dönt meg az egészség megőrzésével és a fogyókúrával kapcsolatban, valamint hasznos tanácsokat, javallatokat fogalmaz meg az egészségmegőrzéssel, magas vérnyomással összefüggő betegségekkel kapcsolatban.

„Vigyázzunk az egészségünkre, mert az egészséget nem lehet megvenni sem gyógyszerekkel sem étrend-kiegészítő termékekkel. Az egészségért meg kell dolgozni. Minden ember testből, szellemből és lélekből van, ha ebből valamelyik nem működik, akkor az egészség felborul.” – fogalmazott előadónk

Az előadás ingyenes!
Kapunyitás: 15:30
Kezdés: 16:00

A krízishelyzetek szétválasztják a fontosat a nem fontostól, különösen, ha valaki akkor vet számot, mikor úgy tűnik, már nincs visszaút. A darab 35 év történetét meséli el, s fókuszában a megbocsátás áll. A főhős vallomásszerűen tárja életútját a nézők elé, olykor drámaian, olykor humorosan.
A darab érdekessége, hogy az előadó négy szerepet játszik el egyszerre.
Írta, rendezte és előadja: Benedek Zalán

Korhatár: 15 év
Időtartam: 45 perc (utána közönségtalálkozó, ahol az alkotóval beszélgetünk a darabban felvetett kérdésekről)

Belépő: 1500 Ft (elővételben 1000 Ft)

A rendezvény regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött: https://docs.google.com/forms/d/1qYQvCWmealswUdjjwGSEEVeUzfog2lnvr8rzcxVy_YM/edit

A HARMADIK NAPON
A krízishelyzetek szétválasztják a fontosat a nem
fontostól, különösen, ha valaki akkor vet számot, mikor úgy
tűnik, már nincs visszaút. A darab 35 év történetét meséli el, s
fókuszában a megbocsátás áll. A főhős vallomásszerűen tárja életútját a nézők elé, olykor drámaian, olykor humorosan.
A darab érdekessége, hogy az előadó négy szerepet játszik el egyszerre.
Írta, rendezte és előadja: Benedek Zalán

Korhatár: 15 év
Időtartam: 45 perc (utána közönségtalálkozó, ahol az alkotóval beszélgetünk a darabban felvetett kérdésekről)

Belépő: 1500 Ft (elővételben 1000 Ft)

Család? Sikeres vállalkozás? Egyszerre?!
Miért különlegesek a családi vállalkozások?
Családi vállalkozásból piacvezető? Hogyan?

Meghívott vendégünk, Gyaraki András, aki a Régió játékáruházak HR igazgatója elmeséli hogyan nőttek egy kis családi üzletből Magyarország vezető játékáruház hálózatává, és mindezt hogyan kezelik családi vállalkozásként:
– A család kapcsolata a vállalkozással
– A stratégiai jövőkép kidolgozása és a csapatmunka kialakítása
– A következő generáció
– HR-menedzsment és vezetőségi nézőpontok

Regisztrációja, a visszajelző e-mail után válik érvényessé.

https://docs.google.com/forms/d/1ffl-WxIskZfLuPSVFWXSlmixhAg6hxSb1HO640odSzw/edit

Belépő: 2000 HUF, amely tartalmazza az előadást, kávét, frissítőt és az aprósüteményeket.

(tovább…)

Bábelőadás + kreatív foglalkozások a belvárosban!

Az esemény célja, hogy kiszakadjunk egy kicsit a képernyőkkel körülvett világból, hogy a családi és baráti kapcsolatokat gyakran negatívan befolyásoló kütyüket letéve arra figyeljünk, ami igazán fontos: a minőségi időre gyermekeinkkel.

Ez egy olyan délelőtt lesz, ahol bábelőadást láthatnak az érdeklődő szülők gyermekeikkel, ahol visszatérünk a klasszikus családi programokhoz, ahol együtt építhetjük a kapcsolatokat, ahol mind a szülők, mind a gyermekek kikapcsolódhatnak, barátkozhatnak, sőt, lelkes arcfestőink is készen állnak az alkotásra!

A rendezvény ingyenes, de kérjük regisztráljon, azzal segítve a szervezők munkáját:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKwmQ6cfW1Ys6v9ycy9MfiVTUBgJHilTK8iEhJsUhAGpKNcg/viewform

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szeretettel invitálunk PárlaBOR alkalmunkra!

Játékos párkapcsolaterősítő programunk során Izsák Norbert PCC, nemzetközileg akkreditált coach, a keresztény szemléletű coaching képzés alapítója, vezetője, a Magyar Borszakírók Körének alapító tagja fog minket a borok és a titkos párkapcsolaterősítő technikák világában kalauzolni.

Mi fog történni?

Ez az este a párokról szól. Megkóstolunk öt magas minőségű bort (a végén egy tokaji aszút is!), élvezzük a melléjük felszolgált falatkákat, miközben a borokhoz kapcsolódó játékos feladatok, építő kérdések segítségével a párok megtanulják jobban értékelni társuk különbözőségeit – és persze a hasonlóságokat is! Minden pár gyertyafény és kellemes borok társaságában foglalkozhat egymással.

Mi nem fog történni?

Az este során semmi nem kötelező, nem kell nyilvánosan beszélni a pároknak magukról, a feladatok, kérdések közül azt végzik el/válaszolják meg, amelyik számukra komfortos, kellemes!

Várható eredmények:

  • A megteremtett szabad térben jó hangulatban tudunk egymásra koncentrálni, így erősödik a kapcsolatunk.
  • Kicsit tanulunk a borokról, a borkultúráról, mi több, megtanuljuk a profi borkóstolás alapjait!
  • Megtanuljuk mindazt értékelni, ami összeköt a párunkkal.
  • Megtanuljuk értékelni a különbözőségeket, ami paradox módon még erősítheti is a kapcsolatunkat.
  • Megtanuljuk a szeretet és elismerés lehetőségeként látni az esetleges konfliktusforrásokat.
  • A borkultúra mellett a kommunikációs kultúránkat is fejlesztjük, mélyítjük.

Korábbi résztvevők visszajelzései:

„Norbi rövid, élvezetes előadásai a borokról nagyon érdekesek voltak, de a legtöbbet mégis az jelentette, hogy a gyengéden irányított kérdésekkel mély, minőségi időt töltöttünk el a férjemmel, és újra rádöbbentünk arra, hogy nagyon szeretjük egymást!”

„Időt és teret kaptunk arra, hogy megbeszéljünk olyan dolgokat, amikre valahogy soha nem jut idő – úgy érzem, mintha felfrissítettük volna az alapokat!”

„Sosem hittem az irányított kérdésekben, mivel azonban semmi nem volt kötelező, kipróbáltunk néhány ártatlan kérdést – és működtek! Miután feloldódott a kezdeti feszültség, olyat beszélgettünk a feleségemmel, mint már évek óta nem. Megfogadtuk, hogy most már nem várunk ennyi időt a következő ilyen beszélgetéssel…”

Tapolyai Emőke ismét a BibliaCafé vendége!

Tapolyai Emőkétől nagyszerű előadást hallhatunk, valamint kérdésekre is lesz lehetőség.

Előadás címe: Szürke vagy tarka, avagy a nem mindennapi házasság titka

Tapolyai Emőke pszichológus, felsővezetői coach
Diplomáját – M.A. Klinikai és Pasztorál Pszichológia – az Ashland Theological Seminary-n, az Amerikai Egyesült Államokban szerezte. Tagja az Amerikai Keresztény Lelkigondozók Társaságának (AACC), a Magyar Szexológiai Társaságnak és a CoachOK Szakmai Szövetségének. Munkásságának alap meggyőződése, hogy szenvedéseink és próbatételeink ellenére mindannyian szabadok lehetünk és kiteljesedett életet élhetünk egyénileg és kapcsolatainkban is.

REGISZTRÁCIÓ és BELÉPŐ:

Belépő: 2000 Forint, amelyet a helyszínen megvásárolhat.
Belépőt csak előzetes regisztráció és visszaigazoló email ellenében vásárolhat.

Regisztrációs link: https://goo.gl/forms/TW7OP706uueEMMPR2

A belépő tartalmazza az előadást, valamint minden vendégünk számára meglepetéssel készülünk.

Szeretettel várunk minden kedves házaspárt, egyedülállót, érdeklődőt!
Az előadás alatt gyermekfogalkozást biztosítunk!

A rendezvény témája: Élet magasfeszültség alatt, a stressz kezelése
A mindennapi élet feszültségei megbéníthatják az embert megfosztva minden erejétől, életörömétől. Az előadás rámutat a stresszhez való viszonyulás azon dimenziójára, melynek használatával megnövekedhet stressztűrő képességünk életörömünk.

Meghívott előadónk: Tapolyai Emőke, pszichológus, felsővezetői coach
Diplomáját – M.A. Klinikai és Pasztorál Pszichológia – az Ashland Theological Seminary-n, az Amerikai Egyesült Államokban szerezte. Tagja az Amerikai Keresztény Lelkigondozók Társaságának (AACC), a Magyar Szexológiai Társaságnak és a CoachOK Szakmai Szövetségének. Munkásságának alap meggyőződése, hogy szenvedéseink és próbatételeink ellenére mindannyian szabadok lehetünk és kiteljesedett életet élhetünk egyénileg és kapcsolatainkban is.

A rendezvény ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött:

https://goo.gl/QWnUJJ

Úgy gondoljuk a stressz sokunkat érint ebben a rohanó világban. A kérdés, hogy hogyan viszonyulunk hozzá és mit hozunk ki az aktuális helyzetből?
A rendezvény alatt ezekre a kérdésre keressük a válaszokat, valamint lehetőség lesz kérdéseket feltenni a halgatóknak is.

Az előadás alatt a kisgyermekek számára foglalkozást biztosítunk!

A BibliaCafé vendége:

Az októberi BibliaCafén Dr András Krisztina a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető doncense tart érdekes előadást az ideális gazdasági szemléletről.

Téma: Ideális Gazdasági Szemlélet

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrHCGQEuuES23s13RLtY82uHinRlbnh-D18LaXpo1Mmo32_g/viewform

Helyszín: Budapest, VI. kerület, Paulay Ede utca 15.
Kapunyitás: 18:30
Kezdés: 19:00

A kisgyermekek számára a rendezvény alatt kreatív foglalkozást biztosítunk!

Dr András Krisztina tanszékvezető, egyetemi docens.
Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), GTK Vállalatgazdaságtan Intézet Üzleti Gazdaságtan Tanszék.
Okleveles közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett Pénzügy és Sportmenedzsment szakokon. PhD disszertációját, Üzleti elemek a sportban, a labdarúgás példáján 2004 szeptemberében summa cum laude védte a BCE Gazdálkodástani Doktori Iskolájában, Chikán Attila professzor témavezetése mellett.

Kutatási területei: sport(ágak)gazdaságtan, sport és versenyképesség, sportesemények hatása, nemzetközivé válás és a hivatásos sport

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézet, Üzleti Gazdaságtan Tanszéke mellett működő Sportgazdaságtani Kutatóközpont vezetője, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Sportmenedzsment Szakbizottságának társelnöke, az MSTT Sportinnovációs Szakbizottságnak, a Magyar Tudományos Akadémia IX. Gazdaság- és Jogtudományok köztestületi, a Magyar Közgazdasági Társaság tagja és az Olimpiai Védnökök Testületének alelnöke.

Az elmúlt 4 évben közel 40 hazai és 15 nemzetközi konferencián előadóként vett részt, közel 20 szakmai folyóiratcikket, könyvrészlet fejezetet és 15 műhelytanulmányt publikált.

Végzettség és szakképzettség:
Okleveles közgazdász, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodástani szak (száma: G-8/1996.), pénzügyi és sportmenedzsment szakirányokon, 1996

Tudományos fokozat:
PhD Gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora Ph.D (Ph.D-37-2004.)

Munkahely:
2016 –2015 – tanszékvezető-egyetemi docens, BCE GTK Vállalatgazdaságtan Intézet, Üzleti Gazdaságtan Tanszék egyetemi docens, BCE GTK Vállalatgazdaságtan Intézet, Üzleti Gazdaságtan Tanszék

2003 – 2015 egyetemi adjunktus, BCE GTK Vállalatgazdaságtan Intézet,
Üzleti Gazdaságtan Tanszék

2002- az újjáalapított Sportgazdaságtani Kutatóközpont egyik alapítója, vezetője

1996 – 2003 1996 – egyetemi tanársegéd, BCE GTK Vállalatgazdaságtan Tanszék Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, jelenleg: Budapesti Corvinus Egyetem, Vállalatgazdaságtan Intézet